Med färg ska vi måla världen glad.

Söndag. Lyssnar på musik. Målar naglarna konstiga. Och önskar att det var fredag. God natt.

Så byter de av varandra, måne och sol.

Igår var det fredag och då bars det läppstift och mönstrade tights. Mysiga kläder för att det snart var helg. Idag är det lördag. Fotbollsdag och glädjedag. Bäst. Ikväll ska det mysas. Ta det lungt och njutas. Vara glad också. Ha en bäst kväll.

Glädjen.

Ungefär så här glad, gånger tusen. För att vi kämpar. För att vi är grymma. För att vi är bäst. Fotboll. Glädje. För att vi nu är serievinnare!

Nu. Det är då vi tittar tillbaka på allt bra.

Idag var en tråkig dag. Tråkigt väder. Tråkig mat. Tråkiga kläder. Och prov var det också. Sen var det hemgång. Då blev man gladare.  Ta det lungt hade jag tänkt. Äta mat. Titta på ett avsnitt. Sen är det träning. Ha det bra.

Sluta inte att le. Det blir så mörkt.

Hösten är påväg. Sora steg tar den, för att komma hit så snart som möjligt. Träden har börjat sin förvandling och kylan kramar om en när man går ut. En fet halsduk får värma mig än så länge. Måste hitta en höstjacka. Färdig pluggad. Imorgon är det prov. Nu ska det ätas middag. Ha det bra.

dr martens.

klampat runt i nya docs. Varit glad i röd kjol. Kännt mig barnslig i vantar. Och myst i min stora tröja. För att vara måndag har det varit en rätt bra dag. Inte för rolig. Inte för tråkig. Nu är det den vanliga matematiken som väntar och sedan lite frisk luft och bollspel. He en mysig måndag.

vi lever för idag.

Hade tråkiga kläder, behövde liva upp. Så idag vart det regnbådens hår. Rosa, grönt och blått. Älskar färg. Borde färga. En mycket glad dag. Hade bild, slutade tidigt. Ätit glass och snart blir der middag. Trött däremot, behöver mat. Nu ska paketet slås in. Vän har fyllt år och ska grattas. Ha en underbar fredag.

älskade älskade


och nu sängen.

med humöret på topp

Glädje känner vi. För humöret är på topp och vi är obesegrade. Fotboll. Imorgon är det tisdag. Kort dag, bildlektion och skolfotografering. Låter bra. Ska bli bra. Nu ska det sovas, vilas ut och sen ska jag le fint på fotot.Dröm söta drömmar. God natt.  

hon vaknar, sätter på sig sitt leende och spelar teater.

Foto: (emmaflygare.blogg.se)
Måndag. Skola, plugga, äta. Sen är det fotbollsmatch. Krossa. Nu ska det lagas middag. Ha det bäst.

Det är det här vi kommer minnas.


Åkt iväg. Med bil och finaste vännerna rullade vi till landet. Toppen väder. Stjärnklar himmel. God mat. Härlig natur. Glada människor. Stövlar på fötterna. Kamera i handen. Vi har plockat svamp. Badat under solen, under natthimlen. Haft det mysigt med film och gott. Fångat fina stunder med kameran. Njutit.

Skuggan av en annan verklighet.

 
Sovit gott. Ätit gott. Ska till skolan om en timme. Kär i sovmornar. Och imorgon är det fredag. Så hade vi idrott idag. Glädjen är hög denna torsdag. Fint väder är det också. Snart ska det bytas om. Ha en bäst dag.

Vi läser. Dom rättar. Vi fortsätter.

Så var det kväll. Påväg till natt. Två bra dagar. Mycket plugg. Ätit färska hallon. Kärlek för munnen. Och vattenmelon bjöds det på också. Hade tur. Valde rätt och fick sovmorgon imorgon. Mycket glada för det är vi. Nu ska det sovas. Vilas. Drömmas. God natt.

Så var hösten påväg.


Och träden har börjat sin förvandling. Gröna blir till röda. Vackra mysiga färger ska det bli, innna löven faller. Men idag är det varmt. Och halvdag i skolan är det också. Snart bär det av mot bussen. Först ska magen mättas. Skulle ha hunnit med så mycket. Men jag är så bra på att göra annat. Ha en bra tisdag.

man kan vara själv utan att vara ensam.


Så jag ska läsa. Räkna matte. Vila. Äta. Spela fotboll. Och sen sova. Först blir det mattematik.

Och vi sparar allt.


Lyckade helg. Fina vänner. God mat. Mycket skratt. Vunnen match. Godis. Tjänat pengar. Varit glad. Haft det bäst. Och vi sparar allt.

Det är så osynligt, men ändå så uppenbart.


Så var det lördag. Älskade lördag. Med godis. Ledighet. Och fina vänner. Ikväll i alla fall. Sitter nu och myser i min tjocktröja. Känner mig glad och lycklig. Ska läsa bok och ta det lungt. Ha en bäst lördag.

Samma gamla sång. Spelas om och om igen.


Så idag var jag grå. Med svalor och finstrumpor. Och fågel i örat. Inte mycket skola idag. Svenska på förmiddag. Idrott på eftermiddag. Trött. Men träning ikväll så får ta och piggna till. Nu ska det räknas mattematik, eller läsa, eller äta. hejsvejs.

det ska komma en dag då vi byter roller.


Nya myströjan fick invigas på en gång. Med gulaklänningen och dr martens. Barbent fick det bli. Bra väder, konstigt väder. God lunch, lång dag. Alltid lika bra att vara hemma igen. Sen ska det spelas fotboll. Och sen ska det räknas matematik. Först måste man vila. Ha en bra onsdagskväll.

Det är i drömmarnasrike som du och jag blir vi.


Så var det kväll igen. Snart är det morgon och en ny dag börjar. En onsdag. Men först ska tisdag ta slut. Kvällen bestod av dumma läxor och älskvärd köttfärssås. Nu ska det läsas bok. Eld. Dröm sött.

tisdag.

Idag vart det stan. Slutade tidigt och åkte sedan in med tåget. Ville köpa mysigtröja och glad blev jag. Hittade en på favoritaffären. En långärmad blev det också. Behövs. Nu är jag nöjd och fattigare. kläder borde kosta kramar. Då skulle alla bli glada. Nästan.

varför vara normal när man kan vara udda.


Jag vill dansa runt utan att bry mig. Jag vil färga håret rosa. Jag vill våga allt jag inte vågar. Jag vill att folk ska se mig. Jag vill springa runt utan skor. Jag vill att folk ska bry sig. Jag vill skratta i regnet.
Jag vill inte vara som alla andra
Jag vill vara jag..

vi försöker. men det är så svårt när ingen vill se.


Lördagsgodis. Det ska gå och köpas. Ätas och njutas. Innan har jag sprungit runt på planen. Inte länge men fotboll har spelats. Det fortsätter regna i lilla landet sverige och maskar kryper runt på alla gator. Stackars maskar. På regniga dagar ska det mysas. Det ska göras. Ha det bäst.

RSS 2.0